Barion Pixel

4+1 Tipp, hogy vékonyabb legyen a pénztárcád

Feltűnt már, hogy a technológia fejlődésével az elektronikus eszközeink egyre vékonyabbak és vékonyabbak lesznek? Hát persze, hiszen erre vágyunk: Minél kisebb helyen, minél egyszerűbben, minél kényelmesebben. Mit gondolsz, igaz ez a pénztárcánkra is?

Ha most határozott igen a válaszod, de a valóságban mégis küzdesz a pénztárcáddal, ne aggódj, van megoldás. Több helyről halljuk, hogy kinek mi vált be, vagy mi segített javítani a helyzetén, de mi most összegyűjtöttünk neked 4+1 tippet, amit azonnal tudsz alkalmazni a pénztárcád kaotikus helyzetének orvoslására.

1. A HÁRMAS SZABÁLY, AVAGY MI AZ, AMI FONTOS

A hármas szabály valójában abban fog segíteni, hogy ki tudd válogatni, mi az amire szükséged van, és mi az amit otthon hagyhatsz. A szabály kimondja, hogy a tárcádban tartott dolgok 3 kategóriába sorolhatók:

  1. gyakran használt és fontos (pl. bankkártya)
  2. ritkán használt, de fontos (pl. igazolványok)
  3. Ez a maradék a „hagyd otthon” kategória (pl. pontgyűjtő kártyák)

2. DIGITALIZÁLJ

Az előző pontból gyakran kiderül, hogy az esszenciális kártyáinkból nincs is olyan sok, inkább a  3. kategóriát erősítők (jellemzően pontgyűjtő kártyák) okozzák a problémát. Megértem, ha megrögzött pontgyűjtő vagy, és nem szeretnél lemondani erről, nem is kell. A megoldás a kártyák digitalizálása: Számtalan applikáció áll rendelkezésünkre, hogy egy helyen összegyűjtve digitálisan tarthassuk számon megszerzett pontjainkat.

Néhány példa ingyenes applikációkra:

Android: Stocard, Maximcard, My Cards

iOS: Stocard, Wallet

Felmerülhet benned a kérdés, hogy ugyanezt meg lehet-e csinálni a bankkártyáiddal. És a válasz igen. iOS rendszerben ott az Apple Pay, androidon pedig a nemrég megjelent Google Pay amihez hozzá tudjuk adni a bankkártyánkat, így egyszerűen, telefonunkat a terminálhoz érintve tudunk fizetni.

3. HASZNÁLJ KEVESEBB KÉSZPÉNZT

Manapság (kevés kivétellel) szinte mindenhol van lehetőségünk bankkártyával fizetni. Ha az esetek többségében élünk ezzel a lehetőséggel, nem csak a fizetés folyamatát tesszük egyszerűbbé, hanem szükségtelenné válik, hogy nagyobb mennyiségű készpénzt hordjunk magunknál, nem is beszélve az aprópénzről, ami gyakran okoz problémát a tárcánkban.

4. KÉSZÍTS KÉPET A BLOKKOKRÓL – TARTSD FENN A RENDET

A következő (egyik legfontosabb) lépés, hogy ha már rendet vágtál a tárcádban, akkor az úgy is maradjon. A blokkok, képek, bevásárlólisták szinte észrevétlenül, megszokásból kerülnek be a tárcánkba, aztán jó eséllyel örökre ott is maradnak. Legyünk őszinték, ezeket tarthatjuk a telefonunkon is.

Készíts képet a telefonoddal minden olyan blokkról, listáról, jegyzetről, amit eddig papírformában tartottál magadnál. Hidd el, később visszakeresni is egyszerűbb lesz így, mint cetlik után kutatni.

+1. SZEREZZ BE EGY VÉKONYABB PÉNZTÁRCÁT

A fenti 4 tipp alkalmazásával egy sokkal kényelmesebben hordható, és esztétikusabb pénztárcát „teremtettünk” magunknak, és ha következetesek vagyunk, akkor ez fenntartható lesz számunkra.

A klasszikus férfi pénztárcák általában 10+ kártya, számtalan bankjegy és aprópénz befogadására alkalmasak, ezáltal méretük üresen is jelentős. Ha ez igaz a te esetebben is, akkor a fenti 4 módszer alkalmazása mellett szerezz be egy vékonyabb pénztárcát, amivel elérheted a kívánt eredményt.

Close Menu
Kosár
×
×

Cart